27 November

2009-11-27 / 08:46:29 | Kategori: Gemensam loggbok | 0 kommentarer
♦ Vi har börjat se ett mönster i frånvaron. Sandra och Elin är borta väldigt ofta, medan Jessica och Isabell varit närvarande varje gång... Detta bör tas upp. Kan bli problem om det fortsätter när vi ska trycka.

Idag SKA vi beställa material från Screentec. Det knepiga är att Karin skulle beställa vissa av sakerna själv, så vi vet inte riktigt vad vi ska köpa och inte. Vi pratar med Karin om detta idag.

♦ Vi har inte haft så mycket att göra de senaste månaderna, men föra över trycken till overhead-papper är något vi skulle kunna göra, så är vi redo att börja trycka när grejerna kommer.

♦ Vi lär beställa hem en tröja i mansstorlek och en i kvinnostorlek för att se hur de ser ut. Dessa kan man också mäta för att sedan skriva ut i "informationsbladet" när vi säljer tröjorna.

Uppdatering: Nu har vi fått färg från Karin, denna har vi ställt in i vårt skåp i A104. Färgerna vi tagit är röd, orange och blandvit än så länge, samt fotoemulsion, stripper och ännu en vit burk med oidentifierat innehåll.
Vi kommer hälla upp mer färg så småningom, däribland preussisk blå som Karin har beställt.

Närvarande: Isabell, Jessica, Sandra (sen ankomst, går tidigare)
Frånvarande: Elin (sjuk)

20 November

2009-11-20 / 09:35:29 | Kategori: Gemensam loggbok | 0 kommentarer
♦ Vi har skrivit lite information om gruppen och tanken med vårat arbete. Denna kan fyllas på eftersom.
♦ Vi har pratat med Karin om vilka färger som behöver inhandlas. Vi har bestämt att vi ska prata med henne igen nästa vecka (måndag?) om vad som måste beställas. Eftersom det är mycket saker som ska köpas tycker hon det är bättre att hon beställer hem och så betalar vi henne sen.
♦ Jessica har bestämt sig för att bara göra ett tryck, men ett fyrfärgstryck.

Närvarande: Isabell, Jessica
Frånvarande: Elin (sjuk?), Sandra (sjuk)

Information och kontakt

2009-11-20 / 09:22:44 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi är tre tjejer som går tredje och sista året på Bolandgymnasiets estetiska program med inriktning Bild- och Formgivning. I kursen ingår ett 100poängsarbete där vi själva får bestämma vad vi vill göra.
Vi har valt att arbeta med screentryck, genom att rita egna tryck som vi sedan trycker på t-shirts.

Tanken är att testa lite olika idéer, färger samt trycksätt för att få till ett bra tryck. Sedan tar vi eventuellt upp beställningar av folk vi känner, mot betalning såklart.



Pressure är det engelska ordet för tryck, vilket är just det vi håller på med. Eftersom det är ett projektarbete, valde vi helt enkelt att kalla oss för Project Pressure.




Principen för screentryck är att screenfärg pressas genom en screenväv med hjälp av en gummiskrapa, en s k rakel. Med rakeln dras färgen över väven och samtidigt trycks screenfärg genom väven. Väven som är uppspänd på en ram lämnar inga mönster efter sig vid tryckningen.

Screentryck kallas också för serigrafi, tygtryck, genomtryck eller silkscreen.

Information från Screentec.




Eftersom vi har olika mycket erfarenhet av screentryck - Jessica har gått en screentryckskurs medan Isabell och Sandra är nybörjare - har vi olika mål.

Isabell och Sandra vill i första hand lära sig screentryck, medan Jessica vill testa lite olika tekniker och färgkombinationer för att få till ett så bra tryck som möjligt.
Dessutom vill vi ju göra tryck som folk tycker om, samtidigt som vi får chansen att visa upp vad vi kan.

Vår projektplan finns här.




Är det något annat du undrar? Kontakta oss!

Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:

13 November

2009-11-13 / 14:21:17 | Kategori: Gemensam loggbok | 0 kommentarer

♦ Vi måste beställa hem trycksaker så fort som möjligt, så att vi kan börja trycka någon gång.
För att veta hur mycket vi ska ha av sakerna, måste vi också prata med Karin. Sedan kan man beställa hem prylarna på faktura (högst 30 dagar).
♦ Vi har fått svar från Screentec! Tröjorna måste inte tvättas innan man trycker på dem.

Närvarande: Isabell, Jessica, Sandra
Frånvarande: Elin (sjuk)


9 November

2009-11-09 / 13:20:55 | Kategori: Gemensam loggbok | 0 kommentarer
♦ Eftersom ARL:en börjar igen nästa vecka, måste vi ha ett litet möte någon annan tid. Vi har kommit fram till att träffas en stund under lunchen på tisdagar för att "kolla läget". ARL:en försvinner igen vecka 3-9, och då återgår vi till ordinarie mötestid.

♦ Vi har skickat ett mail till Screentec angående tröjorna och huruvida man måste tvätta dem innan man trycker på dem, eller om färgen fastnar ändå.

Vi skriver in vår projekt-mail i menyn, så har vi koll på den. ([email protected])
Uppdatering: Nu finns en kontaktlänk i menyn, som går till ett kontaktformulär! :)

Närvarande: Elin, Jessica, Isabell, Sandra

6 November

2009-11-06 / 10:12:45 | Kategori: Gemensam loggbok | 0 kommentarer

♦ Vi har pratat med Karin. Hon säger att om vi ska trycka på svarta tröjor så måste vi ha täckande färg = dyrare. Att trycka på vita och ljust grå borde funka bra (det här kommer vi att testa sen). Vi ska ev. fråga Screentec om man måste tvätta deras tröjor innan man trycker på dem, eller om färgen fäster ändå.

♦ På screentec.se/inspira (länk kommer läggas in i menyn) finns det färg och tröjor som ser bra ut. Vi kommer att skriva ett annat inlägg om hur mycket det kommer att kosta och vad vi ska köpa m.m. 
♦ V. 47 börjar Karin trycka med sina elever. Så det vore bra om vi kunde hinna provtrycka något innan. 


♦ Vi har fikat kladdkaka idag. :3
♦ Alla är klara med sina tryckidéer! Vilka färger vi ska ha återstår dock.

Närvarande: Isabell, Jessica, Sandra (försov sig)
Frånvarande: Elin (where the hell is she!? O_o)


2 November

2009-11-02 / 13:11:22 | Kategori: Gemensam loggbok | 0 kommentarer
♦ Tanken var att alla skulle vara klara med sina tryckidéer till idag, men Jessica är fortfarande inte klar. Hon gör klart till på fredag istället.
♦ Vi har fortfarande inte fått något svar från Karin, kanske måste vi gå och prata lite med henne?
♦ När vi ska visa upp tröjorna i montern, ska vi göra egna galgar av lite tjockare ståltråd då? Det är ju lite roligare än att bara köpa några trista galgar. Än så länge verkar ingen ha något emot den idén.

Närvarande: Isabell, Jessica, Sandra
Frånvarande: Elin (hemma)